Ademende werkschoenen voor in de zomer | GEOX Diadora

Is de GEOX Diadora, de werkschoen van het moment?

Ben je op zoek naar werkschoenen die je ook met alle plezier kan dragen op warme zomerdagen? Ademende werkschoenen kunnen met dit warme weer uitkomst bieden en zijn daarnaast ook het hele jaar rond fijn om te dragen. In deze blog vertellen we je alles over ademende werkschoenen en lichten we een van onze favorieten toe, namelijk de GEOX Diadora werkschoen die met de unieke zool uitkomst biedt voor iedereen die op zoek is naar een ademende werkschoen.

Werkschoenen voor de zomer

‘s Zomers merken we dat de vraag naar ademende werkschoenen stijgt. Werkmannen en vakvrouwen zijn op zoek naar ventilerende werkschoenen die met warm weer fijn comfort bieden. Het kan best lastig zijn om een goede werkschoen te vinden voor deze weersomstandigheden, omdat in de keuze voor werkschoenen vaak meerdere criteria meespelen: de schoen moet veiligheid bieden, comfortabel zitten en natuurlijk geschikt zijn voor de uit te voeren werkzaamheden. Bij THRLL. hebben we verschillende ademende werkschoenen in ons aanbod, zoals de populaire GEOX Diadora schoen.

Waar op letten voor ademende werkschoenen?

In de zoektocht naar een goede ademende werkschoen is het belangrijk om te weten waar je op kan letten. De materialen van de buitenlaag, binnenvoering en zool van de schoen hebben hier vaak grote invloed op.

Ademende werkschoenen zijn vaak voorzien van materialen als mesh en microfiber. De kleine gaatjes in deze stoffen zorgen ervoor dat meer luchtdoorstroom mogelijk wordt. Ook werkschoenen gemaakt van leer of andere natuurlijke materialen hebben een meer ademende werking.

Daarnaast is ook de binnenvoering van een werkschoen cruciaal voor de ventilatie. Bepaalde materialen (zoals: Cambrelle & Coolmax) kunnen namelijk beter omgaan met vocht, wat ervoor zorgt dat de schoen weer sneller droog is.

Naast de buitenlaag en de voering van de werkschoen, is juist ook de zool essentieel voor voldoende ventilatie. Zolen die voorzien zijn van een vochtabsorberende functie en/of meerdere luchtkanaaltjes zullen beter in staat zijn om warmte snel af te voeren. Met een fijne ademende werkschoen kunnen je voeten voldoende warmte kwijt, zodat je minder last hebt van zweetvoeten.

Dé ademende werkschoen: GEOX Diadora met Net Breathing System

Met de populaire (zomer)werkschoen van Diadora, met unieke gepatenteerde GEOX zolen met Net Breathing System kun je dag zeggen tegen zweetvoeten. De technologie van GEOX zorgt er namelijk voor dat je voeten aan de onderkant kunnen blijven ademen. De zool is voorzien van kleine gaatjes die vocht direct afvoeren en zo blijven je voeten langer fris.

Zweetvoeten voorkomen

Het dragen van ademende werkschoenen helpt aanzienlijk met het verminderen van zweetvoeten, maar (overmatig) zweten is helaas nooit helemaal te voorkomen. De een zweet eenmaal meer dan de ander, dus de oorzaak van zweetvoeten is nooit enkel aan de werkschoenen te wijten.

Ook goede sokken kunnen je helpen!

Naast schoenen, kunnen ook sokken enorm helpen in het voorkomen van zweetvoeten. Natuurlijke materialen, als (merino)wol, kunnen beter ademen, voorkomen geurtjes en drogen snel. Sokken van synthetische materialen zorgen er daarentegen eerder voor dat je voeten gaan 'broeien' in je schoenen, niet zo fijn dus op warme dagen. Verder nog een paar tips voor meer zweetbestendige sokken: gebruik geen wasverzachter, dan nemen je sokken namelijk minder vocht op. Daarnaast kan je natuurlijk ook wat vaker van sokken wisselen of gebruik maken van een schoenendeodorant.

Op zoek naar ademende werkschoenen voor jouw personeel?

Bij THRLL. hebben we verschillende ademende werkschoenen in ons assortiment, zoals de GEOX Diadora die bekendstaat om de geavanceerde ademtechniek. Wil je meer weten over ons aanbod werkschoenen? Neem dan zeker eens contact met ons op!

THRLL.

Zomerdijk 88a
8064 XH Zwartsluis
T: (038) 458 1160
E: info@rookbedrijfskleding.nl