Duurzame bedrijfskleding van Printer Prime

Duurzame werkkleding bij THRLL met de innovatieve Printer Prime collectie

Duurzame bedrijfskleding met Printer Prime

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar duurzame bedrijfskleding, zeker nu duurzaamheid bij veel bedrijven hoog in het vaandel staat en de wens om duurzaam te ondernemen voor het behoud van onze planeet groeit. De textielindustrie is momenteel een zeer vervuilende industrie die jaarlijks zorgt voor enorme hoeveelheden CO2 uitstoot en watervervuiling. Steeds meer leveranciers van werkkleding streven om deze redenen naar manieren om duurzame bedrijfskleding te produceren.

Één van deze merken is Printer, die met de Printer Prime lijn gebruik maakt van organisch katoen en gerecyclede petflessen om zo de impact van de kledingindustrie op het milieu sterk te kunnen verminderen. Zuidberg is één van de klanten aan wie THRLL. deze innovatieve groene lijn heeft mogen leveren.

Waarom duurzame bedrijfskleding?

Waarom kiezen voor duurzaam geproduceerde bedrijfskleding? Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor duurzame werkkleding:

  • Milieu

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar de voornaamste reden om te kiezen voor duurzame werkkleding is het leveren van een bijdrage aan het milieu. De textielindustrie is momenteel een ernstig vervuilende industrie, die jaarlijks meer dan 240 miljoen kilo textielafval veroorzaakt. Daarnaast kost de productie van kleding grote hoeveelheden water. Zo is voor de productie van één spijkerbroek, 7.000 liter water nodig. Deze hoeveelheid water kan één persoon 9,5 jaar lang van drinkwater voorzien.

Deze cijfers benadrukken de noodzaak voor duurzaam geproduceerde werkkleding. Door gebruik te maken van moderne recycletechnieken en duurzaam gevonden stoffen kunnen deze aantallen namelijk sterk naar beneden worden gebracht.

  • Kwaliteit

Duurzame bedrijfskleding, betekent duurzame kwaliteit. Duurzame werkkleding is gemaakt met het oog op de toekomst, door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige stoffen en materialen. Op deze manier kan kwaliteit worden gegarandeerd en wordt de product lifecycle vergroot, wat betekent dat het product lang meegaat en niet binnen de kortste keren stuk is. Immers: hoe langer het product goed blijft, hoe duurzamer het in gebruik is.

  • Reputatie

Het dragen van duurzame werkkleding door je personeel draagt bij aan de reputatie van je bedrijf. Door eerlijk en transparant te zijn over het duurzaam ondernemen van jouw bedrijf, creëer je vertrouwen bij klanten en investeerders. De consument is steeds bewuster bezig met het klimaat en kiest vaker voor een bedrijf met een duurzaam beleid dat past in deze tijd. Door dit als bedrijf ook door te trekken naar de bedrijfskleding waarin je personeel rondloopt, straal je dit ook uit naar jouw klanten.

Printer Prime bedrijfskleding

De Printer Prime collectie, is de nieuwe duurzame lijn van Printer, een merk dat al jarenlang bekend staat om kwalitatieve werkkleding. De Printer Prime collectie biedt circulair ontworpen bi-color bedrijfskleding van hoge kwaliteit, door te werken met hoge grammages en zeer kwalitatieve afwerking.

Bij Printer is in het ontwerp van deze collectie veel aandacht besteed voor het terugdringen van de CO2 uitstoot en het water- en energieverbruik nodig in het productieproces. Er is voor de kledingstukken gebruik gemaakt van organisch katoen en/of gerecycled polyester gemaakt uit PET-flessen. De kleding wordt daarnaast geleverd in composteerbare verpakkingen. Zo biedt Printer Prime een duurzame oplossing voor bedrijfskleding.

De Printer Prime collectie bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod aan artikelen, in zowel heren- als dames pasvorm, van maat XS tot 5XL. De kleding is beschikbaar in bi-color, wat betekent dat elk kledingstuk uit twee kleuren bestaat. De volgende kleurtinten zijn hierin beschikbaar: grijs/zwart, navy/blauw, blauw/navy, zwart/grijs, zwart/oranje en zwart/rood. De Printer Prime collectie is te koop bij THRLL.

Bedrukken van duurzame bedrijfskleding - Showcase Zuidberg

Bij THRLL. verzorgen wij ook het bedrukken van bedrijfskleding naar jouw wensen, hierin zijn talloze opties mogelijk. Heb je interesse in het bedrukken van duurzame kleding? Neem dan zeker eens contact met ons op en onze specialisten vertellen je graag over de mogelijkheden.

Voor één van onze klanten: Zuidberg, hebben wij de duurzame Printer Prime collectie mogen inzetten voor de nieuwe bedrijfskleding. Bij Zuidberg is gekozen voor werkkleding met de kleurcombinatie zwart en grijs met rode kleuraccenten. Deze werkkleding die voor Zuidberg is ontwikkeld bestaat onder andere uit t-shirts, jassen, werkbroeken en overalls.

Kiezen jullie voortaan voor duurzame werkkleding?

Door als bedrijf te kiezen voor duurzame bedrijfskleding draag jij bij aan een betere toekomst. Heb je interesse in duurzame kleding voor jouw bedrijf of in duurzame kleding bedrukken? Neem dan zeker eens contact met ons op of kom eens langs op locatie! Je vindt ons op Eckertstraat 21, 8263 CB te Kampen. De koffie staat klaar!

THRLL.

Zomerdijk 88a
8064 XH Zwartsluis
T: (038) 458 1160
E: info@rookbedrijfskleding.nl