Werkkleding in de bouw; waar moet je op letten?

Wanneer je een bedrijf in de bouw hebt is goede en veilige werkkleding essentieel. Natuurlijk moet de kleding comfortabel zitten, maar daarnaast moet het ook voldoende bescherming bieden tegen zowel de temperaturen als de gevaren van de bouw. Waar moet je nu het meeste rekening mee houden bij het kiezen van bouw werkkleding voor alle seizoenen?

Veilige werkkleding bouw

Het belangrijkste van werkkleding, en voornamelijk werkkleding in de bouw, is dat de kleding voldoende bescherming biedt tegen de gevaren van de werkplek. Het is daarbij belangrijk de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te kiezen. Zo moet kleding in de bouw vaak voldoen aan bepaalde normen. Hoofdbescherming, handbescherming en voetbescherming zijn slechts enkele onderdelen van de PBM. Goede werkkleding in de bouw kan hierdoor ernstig letsel voorkomen. Het is goed daarom om als werkgever deze persoonlijke beschermingsmiddelen te hanteren voor je werknemer, zodat zij in alle veiligheid kunnen werken.

Kleding voor elk seizoen

Om ervoor te zorgen dat werknemers in de bouw in elk seizoen comfortabel zijn is het slim om met laagjes kleding te werken. Dit zorgt voor een prettige lichaamstemperatuur bij alle temperaturen. Omdat laagjes gemakkelijk aan- of uitgetrokken kunnen worden heeft elke werknemer de vrijheid te kiezen hoe warm ze zich willen aankleden. Niet iedereen heeft immers dezelfde voorkeur.

Een laagje vochtafdrijvende stof helpt goed tegen transpiratievocht, waar een trui of fleecevest zorgt voor warmte in de koudere maanden. Wanneer het weer erg slecht is kan er uiteraard ook waterafstotende kleding (zoals een regenjas) worden gedragen. Op de koudste wintermaanden kan het dragen van extra koudebestendige kleding zoals handschoenen, gevoerde schoenen of een muts extra bescherming bieden tegen de kou.

Zichtbaarheid in de bouw

Een ander onderdeel van veiligheid in de bouw tijdens elk moment van het jaar is het zichtbaar zijn van werkers. Op korte, winterse dagen is het mogelijk nog belangrijker dat fluoriserende kleding wordt gedragen omdat het dan donker is tijdens werkuren. Natuurlijk werkt een veiligheidshesje al goed, maar wanneer de zichtbaarheid in alle werkkleding is verwerkt is het personeel ook veilig wanneer een hesje eens wordt vergeten. Door middel van high visibility kleding kan niemand meer om het bouwpersoneel heen!

Meer informatie over werkkleding in de bouw?

Wij hebben een groot assortiment aan werkkleding voor in de bouw. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met ons op of ontvang een gratis offerte!

THRLL.

Zomerdijk 88a
8064 XH Zwartsluis
T: (038) 458 1160
E: info@rookbedrijfskleding.nl