Winter werkkleding: wat zijn de trends en voordelen?

Het eind van het jaar staat alweer voor de deur en hoewel de temperaturen deze herfst erg zacht waren, komt de winter er toch echt aan. Bij buitenwerk is het belangrijk om wel de juiste werkkleding te dragen welke goed verwarmd, maar niet in de weg zit tijdens het werk. Wat voor winter werkkleding is er eigenlijk en waar moet je hierbij op letten? Wij vertellen het in deze blog.


Ontwikkelingen winter werkkleding

Wat er nu veel gebeurt binnen de kledingbranche is dat winterjassen steeds dunner worden, maar tegelijkertijd wordt de isolatiewaarde van de jassen steeds hoger. Dit gebeurt door middel van slimme materialen die leveranciers ontwikkelen. Denk hierbij aan voeren die dunner zijn dan normaal, maar welke wel dezelfde isolerende waarde hebben. Dit zie je bijvoorbeeld bij jassen van Craft, die de voering soort van Primaloft gebruiken. Deze jassen zijn niet heel dik, maar wel erg warm. Een erg voordelige eigenschap voor winter werkkleding.

Daarnaast is tegenwoordig de vraag naar winterjassen niet meer zo ‘old-fashion’. De vraag naar softshell neemt toe, waar er vroeger meer animo was voor stuggere jassen. Jassen die meer elastisch zijn geven meer bewegingsvrijheid aan de gebruiker en dit wordt meer als prettig dragen ervaren. Deze bewegingsvrijheid is natuurlijk ook erg ideaal tijdens het werken.

Functionele kleding

Naast de warmte van kleding is een fijne bijkomstigheid als deze ook nog eens functioneel is. Een voorbeeld hiervan is het merk Mascotte. Dit merk denkt ook met de functionaliteit van de kleding mee. Dit doen ze bijvoorbeeld door middel van een design van winterjassen met voorgevormde armen. Deze voorgevormde armen complimenteren de natuurlijke houding van een persoon; de ellebogen die wat verder naar binnen staan. Hier is de jas op aangepast, wat als gevolg heeft dat bij het uitstrekken de jas minder opkruipt. Een erg functioneel design!

Uitgelicht: Nordix winterjas van Dassy

THRLL heeft een breed en divers aanbod aan merken met betrekking tot winter werkkleding. Zo is er keuze uit onder andere de merken Mascotte, Black Leather en Dassy. In deze blog lichten we graag de jas ‘Nordix’ van Dassy uit: een stretch winterjas die aanvoelt als een ski jas. De Dassy Nordix behoort tot de hoogste kwaliteit werkjassen in de markt. De winterjas is gemaakt van speciale stretchstof die enorm sterk is. De Nordix is winddicht, waterdicht en ademend. Dit zorgt ervoor dat je beschermt bent tijdens de vele weersinvloeden. Zo kan je gerust doorwerken, zonder dat je moet inleveren op comfort. De winterjas is verkrijgbaar in een aantal kleuren en kan besteld worden in de maten XS tot en met 3XL.

Eigenschappen van de Nordix jas:

  • Waterdicht en winddicht
  • Stretch (4-way) winterjas
  • 100% Getapete naden
  • Verlengd rugpand
  • Voorzien van stormflap
  • Telefoonzak met stootbescherming

Ook deze jas kan worden bedrukt met een bedrijfslogo, volledig naar eigen wens.

Nieuwe winter werkkleding bestellen en bedrukken voor jouw organisatie? Voor al je benodigdheden op het gebied van werkkleding kun je terecht bij THRLL. Wij zorgen voor complete ontzorging, zodat jij je volledig kan focussen op jouw vak. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee, neem contact met ons op!

THRLL.

Zomerdijk 88a
8064 XH Zwartsluis
T: (038) 458 1160
E: info@rookbedrijfskleding.nl