Afscheid van het gele hesje: bouw kiest voor oranje

Het gele veiligheidshesje verdwijnt als basiskleur in de bouw. Vanaf 1 juli zijn de werkkrachten verplicht gehuld in oranje. Dat geldt voor werk aan het spoor en de wegen, maar ook op bouwplaats van een nieuwe fabriekshal of woonwijk. Overal waar rijdend materieel kan zijn, is het oranje hesje de nieuwe basis.

De verandering in de regelgeving heeft te maken met veiligheidsafspraken in de bouwsector. Vóór 1 januari 2019 mochten bouwbedrijven zelf kiezen tussen oranje of gele hesjes, daarin is nu één lijn getrokken. Het doel is om de bouwplaats eenvormiger te maken. Oranje is in de meeste Europese landen de kleur voor de bouw, vandaar de keuze.

Oranje werkkledij is niet perse beter zichtbaar dan het gele veiligheidsvest, dat zit hem voornamelijk in de intensiteit van de gekozen kleur. Tussen de oranje en de gele kleding zit wat dat betreft geen verschil. Voor vrachtwagenchauffeurs die veel op bouwterreinen rijden, is het een mooie uitkomst. Zij hoeven nu maar een hesje in de auto te hebben en weten direct waar ze aan toe zijn.

De gele veiligheidskleding verdwijnt niet helemaal uit de bouwplaats. Het is de bedoeling dat de veiligheidsmensen wél in het geel lopen. Zo weet het bouwplaatspersoneel op de bouwplek direct naar wie zij moeten luisteren en wie zij in moeten schakelen in geval van gevaar.

Mocht je nog op zoek zijn naar veiligheidskleding in de kleur oranje, of juist in het geel. THRLL werkkleding levert complete high vision werkkleding pakketten, passend bij elk bedrijfsproces.

THRLL.

Zomerdijk 88a
8064 XH Zwartsluis
T: (038) 458 1160
E: info@rookbedrijfskleding.nl